5 cales per fer snorkel a Catalunya • #JoMenjoPeix
setembre 8, 2023

5 cales per fer snorkel a Catalunya

El clima mediterrani permet gaudir del mar fins entrat el mes d’octubre. De fet, setembre és un mes ideal per gaudir de les nostres platges sense la massificació de l’agost i amb l’aigua del mar temprada per la calor de l’estiu. Així que un bon pla és agafar entrepà, tovallola i anar a passar el dia i aqprofitar per fer snorkel en alguna d’aquestes cales d’excepcional bellesa. Som-hi?

 

1- La Cala Futadera

Es troba a Tossa de Mar i és també coneguda com la cala dels 300 esglaons pel seu accés, una mica difícil, sobretot si tens vertígen. La cala envoltada de pins i roques, té unes aigües cristalines i uns fons que són perfectes per practicar-hi l’snorkel, de fet normalment s’hi troba gent fent inmersions i algunes embarcacions.

2- Cala bona o cala Sant Francesc

Aquesta bonica cala està situada als afores del centre de Blanes i compta amb tots els serveis per passar-hi el dia. Envoltada de bosc de pins i algunes vivendes.  Els diferents grups de roques semi sumergides la conerteixen en un paratge ideal per  ideal per practicar-hi snorkel amb poca profunditat.

 

3- Cala d’es Cranc, cala del Peix, cala dels Mussols

A aquestes precioses només s’’hi pot accedir des del Camí de Ronda. La petita zona de bany és el tram de costa rocosa i plana que s’estén entre la Cala Ametller i la mateixa Cala d’es Cranc. El fet que estiguin entre les roques les converteix en un entorn ideal per fer snorkel. Una curiositat: El nom de la cala del Peix prové del fet que l’any 1912 hi va quedar embarrancada una balena rorqual.

4- lla Mateua

L’Illa Mateua és una cala rocallosa que deu al seu nom justament a l’illot que hi té al davant. És ideal per a la pràctica del submarinisme i també del snorkel i s’hi troba enfonsat el famós vaixell. “Cotentin”. Es troba situada al municipi de l’Escala, de l’Alt Empordà, a la zona de les Planasses (entre el port i la Punta Montgó). Les Planasses formen part de l’espai del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

5- Cala Rustella

Situada entre la Punta Falconera i la badia de Montjoi, seguint la carrerera que porta de Roses a Montjoi, trobaràs a part d’unes vistes espectaculars, tres cales verges d’una bellesa natural i paradisíaca, parlem de cala Lledó, cala Murtra i Cala Rustella.

Aquesta última, situada a uns 8 km del centre de la població, té l’accés a peu des de la carretera, així que cal deixar el cote a l’esplanada i baixar per un camí de terra d’uns 200 m.  La cala Rustella té un fons marí espectacular, d’aigües cristalines i grans praderia de posidonies on podràs gaudir de les moltes espècies de peixos que hi viuen.

 

Així que ja saps, l’estiu encara és viu a les notres platges! Aprofita’l!