Preguntes freqüents • #JoMenjoPeix

les nostres Preguntes freqüents

Aquí tens un recull de les preguntes més freqüents sobre la campanya #JoMenjoPeix i el Centre interactiu del Peix

Sobre la campanya #jomenjopeix

QUI PROMOU LA CAMPANYA?

La campanya està promoguda pel Gremi de Majoristes del Peix i Mercabarna.

A QUI VA DIRIGIDA LA CAMPANYA?

A adults i nens.

QUIN ÉS L'OBJECTIU DE LA CAMPANYA?

L’objectiu d’aquesta campanya és divulgar el respecte al mar i recuperar l’hàbit de menjar peix i marisc de qualitat. Es pretén que nens i adults redescobreixin els beneficis dels nostres mars amb el fi de poder-los preservar per a futures generacions.

QUINS SÓN ELS MISSATGES QUE VOL DIFUNDIR LA CAMPANYA?

Els principals missatges que es volen transmetre amb la campanya són:
• El Peix com a patrimoni de la dieta mediterrània.
• Remarcar els valors nutricionals.
• Ensenyar com comprar i cuinar el peix fresc.
• Divulgar les diferències entre els diferents tipus de peixos, crustacis i mol·luscos.
• Divulgar aquesta mateixa informació als nens mitjançant activitats i jocs, per normalitzar el consum i la relació amb el peix i el marisc.

Sobre el centre interactiu del peix

Qui pot visitar el Centre Interactiu del Peix?

La visita és oberta a tothom, ja que el contingut generalista fa que el Centre Interactiu del Peix resulti d’interès a molts col.lectius.

Com es concerta el dia i l'hora de visita?

És molt senzill. Es pot fer per telèfon trucant al 93 556 76 76 o bé 93 336 27 11 de 9 a 13h., de dimarts a dissabte, o bé per Internet (info@centreinteractiudelpeix.org) i us informaran de la disponibilitat d’horaris i dies per fer la vostra reserva.

I SI SOM UNA ESCOLA?

Les visites escolars es concerten a través dels mateixos telèfons i e-mail. En cas dels centre educatius la visita s’acompanya del desenvolupament de l’activitat educativa ”Creix amb el Peix”, especialment adreçada als nens i les nenes de 8 a 12 anys. Si voleu més informació sobre aquest programa educatiu, feu click aquí.
Quin preu té l'entrada al Centre Interactiu del Peix de Mercabarna per als grups escolars?

Per al curs 2018-2019, el preu de la visita al CIP i el desenvolupament de l’activitat educativa ”Creix amb el Peix” (inclou el dinar a base de peix) serà de 136,13€ (IVA inclòs) per grups de fins a 25 alumnes i de 272,25€ (IVA inclòs) per grups de fins a 50 alumnes.

Quins són els dies i els horaris de visita al CIP per a les escoles?

Per a les escoles, els horaris són de dimarts a divendres de 10 a 15h i inclou la visita al CIP i el desenvolupament complert de l’activitat educativa ”Creix amb el Peix” que preveu la visita a una empresa de Mercabarna del sector del peix, la participació en un taller d’alimentació saludable i el dinar a base de peix al mateix Mercat Central del Peix de Mercabarna.

La visita al CIP és una bona opció per a una sortida familiar, amb els pares i els infants?

És una sortida familiar ideal, perquè el CIP compta amb molts jocs interactius, entre d’altres recursos, que fan que la visita sigui molt amena per als infants. I, alhora, el contingut rigorós i ben definit fa que el Centre Interactiu del Peix resulti interessant per al públic adult.

Quins són els horaris de visita per a grups familiars i altres col.lectius interessats a descobrir el Centre Interactiu del Peix impulsat pel Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna?
Les famílies, així com altres col.lectius interessats, poden visitar el CIP els dissabtes de 10 a 12h. La visita és comentada i cal un grup d’un mínim de 20 pesones per poder fer-la. Les visites per a col.lectius específics de dimarts a divendres van subjectes a la disponibilitat de l’espai. Hi ha la possibilitat d’incloure, a més de la visita guiada al CIP, la visita a una empresa de Mercabarna del sector del peix, la realització del taller d’alimentació saludable i el dinar a base de peix. Per a més informació i preus truqueu als telèfons 93 556 76 76 o bé 93 336 27 11 de dimarts a dissabte i de 9 a 13h.

Per què el Gremi de Majoristes del Peix de Barcelona i Província, amb la col.laboració de Mercabarna ha impulsat un projecte d'aquest tipus?

L’objectiu del Gremi és promoure el consum de peix i afavorir uns bons hàbits alimentaris, d’acord amb les recomanacions de la dieta mediterrània, especialment en els infants. Un espai com el Centre Interactiu del Peix obert a tothom, modern i rigorós, que mostra el circuit que segueixen el peix i el marisc comercial des que es pesquen fins que arriben al plat, és una excel.lent manera de contribuir a l’objectiu del Gremi de Majoristes del Peix de Barcelona i Província.