Alegria i bona cuina per acomiadar el 2.019 • #JoMenjoPeix
desembre 20, 2019

Alegria i bona cuina per acomiadar el 2.019

El passat dijous 12 de desembre es va presentar per part de l´Assocome – (Associació de Concessionaris de Mercabarna) les diverses propostes que fan cadascuna de les associacions, gremis per les festes de Nadal del 2.019.

La presentació va comptar amb la presència de la Chef Carme Ruscalleda, la qual va fer un repàs de les diferents propostes que feien els diferents gremis – associacions. Ruscalleda va destacar l’excepcional i fonamental paper que porta’n a terme tant els diferents mercats municipals com els detallistes de proximitat, el botiguer de barri. Una feina que cal, com bé va dir la triestrellada Chef, destacar, fomentar i donar suport, per part dels diferents estaments públics.

Carme Ruscalleda

Pel que fa a les propostes per part del GMP – Gremi de Majoristes del Peix, cal destacar les següents:

Cua de rap i l’orada continuen sent  uns clàssics d’aquestes festes. Peixos blancs de sabor suau, idoni per a tota família. El rap ens dóna una gran varietat d’opcions idònies. Des d’un suquet fins a una sarsuela. Per la seva banda l’orada, amb dues opcions, tant al forn  com ”a la sal”.

I si parlem de marisc, la ”closca” dóna el toc més festiu a les taules amb un gran ventall per escollir: gambes, llagostins, escamarlans, cloïsses, musclos… I, no cal dir-ho, el llamàntol i les ostres, no fallen mai! Un consell: Per coure el llamàntol a casa, feu-ho amb aigua de mar i sal, i només 10 minuts sense que arribi a bullir. Després deixeu refredar submergint-lo en aigua de mar freda i gel.

Aquí ho trobareu tota la informació respecte a l’esdeveniment així com les diverses receptes que la Chef del Maresme va voler compartir.

Ús anime’m a que ús atreviu aquestes festes amb alguna d’elles i sereu sense cap mena de dubte els Reis/enes de la jornada!

#JoMenjoPeix