Aquestes festes, recuperem l'alegria amb bona cuina • #JoMenjoPeix
desembre 17, 2020

Aquestes festes, recuperem l’alegria amb bona cuina

Aquest dilluns 14 de desembre es va dur a terme l’acte de presentació “Aquestes Festes, recuperem l’Alegria amb Bona Cuina”, en el que L’associació d’empreses i concessionaris de Mercabarna, ASSOCOME, va explicar les tendències de consum, preus i venda de productes frescos durant les properes festes nadalenques. Els Majoristes d’aliments frescos de Mercabarna preveuen un repunt de vendes i contenció en els preus, degut a la situació excepcional que es viu per la pandemia.

 

Per la seva banda, els majoristes del Mercat del Peix van informar que aquest mes de desembre es preveu vendre entre 4.800 i 5.000 tones de producte, un 30% menys que l’any passat per les mateixes dates. Tot i així, el Gremi veu amb optimisme unes festes en les que el 75% del producte distribuït serà principalment peix i marisc fresc, i la resta congelat i elaborats frescos de peix, una oferta que guanya terreny. Pel que fa al producte congelat, que experimenta també un repunt, es preveu comercialitzar prop d’unes 1.000 tones.

 

La presentació es va completar amb la participació de la xef amb 7 estrelles Michelin, Carme Ruscalleda. La xef catalana va dirigir un tast comparat de productes típics de les festes, en el que es van poder tastar ostres i salmó, pularda i pintada, fruites festives i de temporada i hortalisses tradicionals i de tendència.

La iniciativa “Aquestes Festes, recuperem l’Alegria amb Bona Cuina” es concreta en la distribució de cartells als mercats municipals amb un codi QR que permet descarregar-se una guia amb suggeriments sobre producte fresc i receptes originals per a aquesta iniciativa de la xef Carme Ruscalleda. La publicació destaca la qualitat del producte com a essència d’un bon àpat i ofereix consells per triar i conservar els productes més típics – peix, marisc, fruites i hortalisses, i aviram – de les festes.

Ara ja només queda preparar el menú i gaudir del millor producte aquests dies festius!