El Delta del Llobregat • #JoMenjoPeix

El Delta del Llobregat. Natura a pocs minuts de Barcelona

Els migdies suaus d’hivern són els millors per agafar les bicicletes i apropar-vos al Delta del Llobregat en familia. El Delta del Llobregat és el delta que forma el riu Llobregat en arribar al Mediterrani. És el segon delta en extensió de Catalunya després del Delta de l’Ebre.

Al parc hi trobareu diversos itineraris, tant per fer amb bicicleta com passejant, que us apropen als espais més emblemàtics de la reserva. El Delta del Llobregat constitueix un punt estratègic essencial per a les migracions de les aus entre Europa i l’Àfrica i a l’hivern algunes aus es queden a descansar en aquestes maresmes, llacunes i platges com el Corb Marí Gros o el Blauet.

El Delta compta també amb una vegetació molt valuosa, amb una de les escasses poblacions de trencadalla de Catalunya, amb presència de Stachys marítima, i s’hi han trobat més de 22 espècies diferents d’orquídies.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. No hi ha cap gran metròpolis a la Mediterrània que gaudeixi d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i gaudir del paisatge, un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals.

Si voleu saber-ne més, podeu visitar la web oficial: http://www.deltallobregat.cat/