Save the Med - Cuidem el mediterràni • #JoMenjoPeix

Save the Med – Cuidem el mediterràni

Des de fa un temps que són diversos els projectes que apareixen vinculats amb el medi ambient i especialment amb tindre cura dels nostres mars. La nostra intenció és que aneu coneguen-los, ja que ens sembla interessant donar-los visibilitat per tal que ens conscienciem del respecte que hem de tindre pel mar.

En aquest cas us volem parlar de Save the Med, un projecte d’educació i recerca del medi marí creat a Espanya en 1989. El seu objectiu principal és la conservació dels ecosistemes marins i els seus hàbitats, utilitzant la recerca, l’educació i el treball en equip. «Per a contrarestar les amenaces que aguaiten al Mediterrani no fan falta més dades, cal actuar ja perquè tal com estem no podem seguir», indica Ricardo Sagarminaga, investigador principal i membre de Save the Med.

Alguns dels seus projectes inclouen el monitoratge i marcat de tortugues i dofins; la neteja de plàstics i microplàstics de la superfície de la mar; i la divulgació i col·laboració amb entitats pesqueres i governamentals per a implementar la pesca sostenible.

El seu vaixell insígnia, el Toftevaag, és un antic ketch pesquer de Noruega que solca la mar Balear. A l’estiu, concretament, recorre les illes de Cabrera i Menorca.

Ús anime’m que seguiu o col·laboreu amb iniciatives d’aquest tipus, per poc que ens pugui semblar, tot ajuda.

Gràcies, aquí teniu la seva web -> https://www.savethemed.org/es/#MPA