El mes d'agost mengem Turbot • #JoMenjoPeix
juliol 29, 2020

El mes d’agost mengem Turbot

L’agost és temps de Turbot. Si no l’heu menjat mai, no podeu deixar de tastar-lo. La seva qualitat culinària és extraordinària i dels peixos plans és considerat el més exquisit. El turbot és un peix d’aigua salada que habita al fons marí, entre els 10 i 200 metres de profunditat. Una de les característiques és el seu aspecte, ja que té el cos i el cap plans i els seus ulls són petits i es troben a banda i banda del cap. Arriben fins a 100 cm de llarg i poden arribar a pesar fins a 12 kg. El més comú és que arribin als 60 centímetres de longitud.

Una curiositat: sabeu que podeu atrapar el turbot amb les mans degut a la seva poca mobilitat ?De fet, si se us escapa, segur que el podeu seguir i tornar-lo a trobar, uns metres més enllà, amagat entre la sorra.

El turbot és un dels peixos més estimats per la seva excel·lent carn, delicada, gustosa i ferma. La seva pell gelatinosa li dona un toc encara més especial. Els seus lloms, nets d’espines, són un dels àpats més apreciats de la cuina mediterrània tradicional, ja que es tracta d´un peix molt sabrós i sa, i una font de proteïnes de primera qualitat. Es  molt fàcil de netejar i cuinar. Precisament, perquè la seva carn és fràgil, no convé manipular-lo massa, per això és millor cuinar-lo sencer al forn o a la planxa i després fer-ne rodanxes o filets.

Us animeu a fer un turbot al forn amb patates? És un àpat que fa festa!