Explorant la història i la bellesa del Castell d'en Plaja a Lloret de Mar • #JoMenjoPeix
novembre 20, 2023

Explorant la història i la bellesa del Castell d’en Plaja a Lloret de Mar

Lloret de Mar, una destinació turística icònica a la Costa Brava, té una construcció especialment fotografiada: el Castell de Santa María també conegut com el Castell d’en Plaja. Aquest castell d’aparença medieval, s’alça majestuosament al turó que domina la ciutat, ofereix una vista impressionant de la Mediterrània,

Un Passeig per la història

En mirar el Castell d’en Plaja podríem pensar que es tracta d’una construcció medieval, amb segles d’història, escenari de batalles entre cavallers, però res més lluny de la realitat.

La casa castell és una propietat privada de l’empresari gironí i indià Narcís Plaja Martí. La construcció va ser obra de l’arquitecte de Girona, Isidor Bosch i Bataller, es va iniciar l’any 1933 i va acabar a mitjans dels anys quaranta, un cop finalitzada la Guerra Civil. D’estil neogòtic, fou construït amb les pedres extretes del terreny, Compta també amb un camí privat protegit per un mur de pedra, que finalitza en un petit mirador sobre el mar, des d´on els seus propietaris gaudeixen d´unes vistes impressionants.

Si et ve de gust veure’l de prop, pots fer-ho passejant pel camí de Ronda que surt des de la pintoresca cala de Sa Caleta en direcció nord. El camí continua sota les muralles del castell i passa per caletes tan belles com la cala dels frares o la cala d’en Trons.

La seva construcció va ser força polèmica entre els lloretencs, però avui identifica clarament aquest municipi de la Costa Brava

Si vols visitar el Castell d’en Plaja, a la web oficial hi trobaras informació sobre les exposicions temporals, les experiències nocturnes, els horaris i els preus de les entrades.

I si vols descobrir un veritable castell medieval, et recordem que Lloret també en té un, es tracta del Castell de Sant Joan, del s. XI i està estretament lligat a l’origen de la localitat.