Verat
El Verat (Scomber scombrus ) presenta un cos molt prim amb dues aletes dorsals ben separades, unes aletes pectorals curtes, i una aleta anal seguida de set aletes més petites. La seva coloració és blavosa fosca a dalt amb el ventre blanc.
S’alimenta d’altres peixos de mida petita, crustacis i mol·luscs.
A l’hivern, el verat roman a uns 170 metres de fondària mentre que amb el bon temps sol agrupar-se en bancs molt nombrosos i pujar a la superfície.
Solen formar moles d’individus de la mateixa edat i també, algunes vegades, es barregen amb espècies de costums similars, com ara les sardines.
Durant la nit són capturats per les embarcacions de llum, barrejats entre les moles de sardina i seitó. Durant el dia s’apropen més al fons i poden ser capturats per les embarcacions d’arrossegament de fons.
18 cm.
Abunda al Mar Mediterrani i a l’Oceà Atlàntic.