Besuc a la donostiarra • #JoMenjoPeix
Setembre 28, 2020

Besuc a la donostiarra

30 minuts
4
Dificultat baixa

El besuc és un peix perfecte per servir amb elaboracions senzilles i ràpides. Acompanyat de patates o qualsevol verdura, resulta un plat molt saborós i nutricionalment complet. Prèn nota!

Ingredients
Besuc a la donostiarra
Besuc 800 grams
Coliflor 1
All 2 grans
Bitxo Una punteta
Aigua
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Descarregar
Preparació
1

Demana a la peixateria que et preparin el besuc a lloms i que reservin el cap i les espines per fer un bon brou de peix.

2

Prepara el brou de peix com sols fer-ho amb les restes del besuc.

3

Talla la coliflor a trossets de la mateixa mida, separa’n els rams i cou al microones 12 minuts.

4

Posa una mica d’oli a la paella i daura a poc a poc els lloms de l’besuc. Comença amb la pell cap avall perquè quedi ben cruixent.

5

Rectifica de sal i pebre. Afegeix els alls i el bitxo a trossets molt petits.

6

Retira els lloms i col·loca’ls en una font. Afegeix la coliflor impregnada amb la salsa que ha quedat en el fons de la cocció del besuc. I ja està llest per servir!

Etiquetes
Quins beneficis aporta

És un peix gairebé magre gràcies a la seva escassa aportació en greixos i la inexistència de carbohidrats. És una font de proteïnes d’alt valor biològic, necessàries per al bon manteniment del nostre cos en general i de el sistema muscular i el cervell en particular.

També conté vitamines del complex B, que permeten l’aprofitament de la resta de nutrients, el bon funcionament de sistema nerviós i la creació de defenses i ferro, necessari per combatre processos d’anèmia.

Tips per sorprendre

No facis talls als lloms del peix, encara que és bastant típic, fa que es deshidrati i la seva carn quedi més seca. És millor col·locar les rodanxes de llimona en el seu interior.