Caçó adobat • #JoMenjoPeix
juny 20, 2022

Caçó adobat

20 minuta
2
Dificultat baixa

El caçó, és un peix de la família dels o taurons, que es troba fàcilment i a bon preu als mercats, si bé, la majoria de vegades prové de congelat. La seva carn blanca i sucosa, és idònia per consumir arrebossat o en trossos sense espines però el seu sabor millora molt si prèviament s’adoba com veurem ara. Del caçó adobat se’n diu en algunes zones del sud d’Espanya “bienmesabe”.

Ingredients
Caçó a rondanxes 300 gr.
Aigua 200 ml.
Vinagre de Xerès 200 ml.
Pebre dolç 5 gr.
Sal gruixuda 20 gr.
Orenga sec 5 gr.
Farina 20 gr.
Comí molt 2 gr.
All 2 dents
Llorer 4 fulles
Descarregar
Preparació
1

Talla les rodanxes a trossos, tipo “tacos” quadrats, netejant les parts lletges que pugui tenir.

2

Col·loca els trossos de cassó en un recipient profund i afegim un bon grapat de sal, 4 o 5 alls amb la pell, prèviament colpejats, 4 fulles de llorer partides en dos, el pebre vermell, el comí i una cullerada d’orenga fresca o seca.

3

Cobreix els trossos amb un got de vinagre blanc i amb un altre got d’aigua, de manera que tot el peix quedi cobert.

4

Tapa amb un paper alumini o amb la tapa d’una cassola, i dexa’l reposar dins de la nevera durant almenys 8 hores. També es pot fer el dia abans, sense por, que no quedarà gaire fort.

5

Un cop preparat l’adob, treu els talls de cassó, escorrel’s bé en paper absorbent. Passa per farina, sempre millor si utilitzes una especial per a fregits de peix, i fregeix en oli d’oliva verge extra ben calent, perquè es daurin per fora i quedin sucosos per dins. I ja ho tens! Un plat boníssm i molt senzill de preparar. T’animes?

Quins beneficis aporta

El caçó és un peix blanc, gairebé sense greix (0,9 g de lípids per 100 g de porció comestible) però tot i així és font d’àcids grassos omega-3. Alhora, la seva proteïna és d’alt valor biològic.

Tips per sorprendre

Fer-lo adobat en permet una millor conservació i en millor molt el sabor al cuinar-lo.