El Fish and chips més autèntic. La recepta de Jamie Oliver.
Març 26, 2021

Fish and chips de Jamie Oliver

20 minuts
2/3
Dificultat baixa

El “fish and chips  es va servir per primera vegada l’any 1860. Diversos historiadors afirmen que dues famílies angleses van ser les responsables de portar aquesta tradició culinària arreu del món, encara que el peix fregit va ser introduït primer a Londres de la mà d’immigrants jueus que venien de Portugal i Espanya.

Els establiments de “fish and xips” es van fer molt famosos al Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial. La raó principal va ser perquè el peix va ser un dels pocs aliments que no estaven racionats. D’aquesta manera, la gent es va acostumar a menjar-i apreciar-lo. Avui dia pots trobar aquest plat a molts menús de diferents parts de món, i a restaurants de grans cuiners com Jamie Oliver, que en fa una versió molt sabrosa i que absorveix menys oli que el tradicional peix arrrebossat. Som-hi!

Ingredients
Farina 225 gr. i una mica més per enfarinar el peix
Cervesa freda 285 ml.
Llevadura Royal 3 cullerades
Filets de peix blanc 500 gr.
Patates 4
Oli
Sal
Descarregar
Preparació
1

Barreja la farina amb la llevadura i afegeix-la poc a poc en un bol amb la cervesa ben freda, mentres barreges amb unes varilles. T’ha de quedar com una mena de papilla.

2

Asseca bé amb paper absorbent els trossos de peix, sobretot si són congelats i posa-hi sal al gust.

3

Passal’s per una mica de farina blanca i espolsa el sobrant. Així aconseguirem que l’arrebossat s’enganxi bé al peix.

4

Mentrestant, posa oli abundant a escalfar en una paella. Mentres s’escalfa, passa els filets per l’arrebossat de cervesa i quan l’oli estigui ben calent, fregeix-los uns 3-4 minuts per cada costat.

5

Un cop estiguin daurant, retiral’s i deixa’ls sobre paper absorbent o un colador. Servei-lo acompanyat de crema de pèsols, patates fregides o al forn o bé un puré amb mantega.

Quins beneficis aporta

El peix blanc és el més adient per a qualsevol plat que inclogui peix arrebossat i és una bona manera de que tothom mengi peix, fins i tot aquells que habitualment no ho fan.

Tips per sorprendre

El doble arrebossat d’aquesta recepta és un dels que millor resultat dona per fregir peixos blancs, perquè queden cruixents per fora, sucosos per dins practicament no absorbeixen oli. Un truc per saber si l’oli és calent, és posar una mica de la pasta d’arrebossat a la paella, si fa bombolles, l’oli ja és a punt.