Llampuga amb pebrots vermells • #JoMenjoPeix
setembre 30, 2022

Llampuga amb pebrots vermells

40 minuts
4
Dificultat mitja

El plat d’avui és molt típic de Mallorca, on la llampuga és un dels peixos de temporada més apreciats. És de fàcil preparació, ja que només cal anar fregint els ingredients un per un i afegir-los fent pila en una cassola de fang o greixonera. Així que ara que és temporada de llampuga, demana-la a la teva peixateria de confiança i prova aquesta recepte, senzilla, però boníssima!

Ingredients
Rodananxes de llampuga 1 kilo
Patates 8 mitjanes
Tomàquets 6
Pebrots vermells 2 grossos
Alls 1 cabeça
Llaurer 4 fulles
Farina
Pebre
Sal
Oli d'liva
Descarregar
Preparació
1

Pela i talla les patates de rodanxes fines. Posa-hi sal i fregeix-les amb oli abundant.

2

Quan estiguin fregides, retirar-les i posa-les dins d’una cassola de fang.

3

Salpebre les rodanxes de llampuga, enfarina-les i fregeix-les també en oli abundant. A mesura que es vagin fent, retira les rodanxes i posa-les sobre les patates de la cassola de fang.

4

Posa els alls a fregir amb la pell i tot i els pebrots vermells tallats a tires. Afegeix sal i pebre al gust. Quan estigui tot fregit, ho retirem i ho posem al damunt de la llampuga, a la cassola de fang.

5

Pela i talla a trossets els tomàquets. Fregeix-los en el mateix oli que la llampuga i salpebra al gust. Afegim el llaurer i deixem reduir una mitja hora a foc lent. Quan hagi reduit, posem el tomàquet al damunt de tot de la cassola i ja ho tenim! Per llepar-se’n els dits!

Etiquetes
Quins beneficis aporta

Aquesta espècie marina, durant la seva joventut es considera un peix blau i, d’adult, passa a ser un peix blanc.