Salmó amb figues • #JoMenjoPeix
octubre 20, 2023

Salmó amb figues

40 minuts
2
Dificultat baixa

La tardor és temps de figues, una fruita deliciosa que va molt bé amb plats freds i calents i que avui combinarem amb salmó fresc. Un plat original i senzill de fer, que pot ser un sopar nutritiu i equilibrat. Som-hi!

Ingredients
Lloms de salmó 2
Figues 6
All 2 dents
Oli d'oliva
Pebre
Sal
Descarregar
Preparació
1

Comencem el plat confitant el salmó amb oli d’oliva. Omple un pot per cuinar amb oli d’oliva i posa els lloms dins. Posa-hi l’all.

2

Porta el pot al foc i espera una mica. L’oli s’ha d’anar escalfant sense arribar a bullir. Quan notis que l’oli s’escalfa massa, aparta el pot del foc i esperes una estoneta més fins que el salmó s’acabi de coure. D’aquesta manera aconseguim una cocció molt més lleugera amb tot el sabor d’un salmó i la cremositat de l’oli.

3

Repeteix el mateix procés amb les figues. Les tallem per la meitat i les posem en oli al foc fins que estigui calent. Apartem el pot del foc i esperem que acabin de coure.

4

Agafa 4 figues del pot i passa-les per la batedora fins que quedi una crema que posarem a la base del dos plats.

5

Al damunt hi posarem el llom de salmó amb unes figues obertes i el plat ja estarà llest per gaudir-ne! Pots acompanyar-lo amb una amanida fresca.

Quins beneficis aporta

El salmó és un peix blau ple de nutrients, que combinat amb les figues, que són fruita de temporada, són una combinació nutritiva i deliciosa per la tardor.