Trucs per fer un bon sushi • #JoMenjoPeix
novembre 20, 2020

Trucs per fer un bon sushi

Si t’agrada el sushi has de saber que un dels trucs per preparar-lo és el tall del peix. Tallar el peix a Japó és tot un art. Els bons ganivets de sushi passen de generació a generacio i els “sushiman” tenen cadascú el seus propis ganivets que ningú pot tocar.

Abans de tot, sentit comú. Congeleu el peix que voleu consumir cru 4 dies a -20º. Un cop descongelat, netegeu bé la sang (en el cas que en tingui). La peça que farem servir ha d’estar ben néta. Cada peix requereix un tall específic, encara que en general, el més important és fer-lo d’una sola passada. Un tall ferm i net. El sashimi (peix cru tallat a làmines) és on el tall queda més al descobert. Per aconseguir una làmina perfecta, heu d’atravessar les vetes del peix amb un sol moviment, inclinant una mica el ganivet.

En els makis podeu fer servir retalls de peix. Si el que voleu preparar son niguiris, el tros de peix ha de cobrir l’arròs, per tant, han de tenir un bon tamany. En qualsevol cas, adaptarem el gruix del tall a la peça i el tipus de peix que estiguem fent servir. La tonyina i el salmó permeten un tall més gruixut, mentres que l’orada, que és més dura, és millor tallar-la més fina.

Amb aquests secrets, ja podeu ser mestres del suhi per un dia!