El plogging, l'esport que neteja les platges de Barcelona • #JoMenjoPeix
maig 14, 2021

El plogging, l’esport que neteja les platges de Barcelona

Heu sentit a parlar del plogging? És la fusió de les paraules “jogging” (còrrer) i “plocka upp” (paraula sueca que es refereix a alguna cosa que està “per recollir”). Fa 4 anys va aterrar a Barcelona el fenomen plogging, de la mà d’Enni, una dissenyadora finesa que va decidir importar aquest nou esport a la ciutat que combina córrer o caminar mentre recollim brossa.

Cada vegada que hi ha una trobada, un grup de runners, de bon matí, corren per la platja mentre recullen plàstics i residus. Des de la seva primera sortida, el mes de juny del 2018 i en menys d’un any, van recollir més de 300 bosses i 4.000 litres d’escombraries. Llaunes, cigars, bosses de plàstic, anelles, culleretes de plàstic, gots…Tot i que els serveis de neteja de la ciutat fan molta feina, les seves màquines no recullen microplàstics que són el 60% de la brossa que s’acumula al mar. I aquí és on la tasca dels ploggers es converteix en fonamental.

Ara s’han unit al Catalunya Clean Up Challenge, que té com a objectiu netejar els espais naturals de Catalunya i al que cada vegada s’hi uneixen més entitats esportives i organitzacions de diferent caire. Des de la seva creació ja suma 115.643 captures i 732 participants.

Si t’agrada córrer i t’apuntes al plogging, ja saps,  la medalla és aconseguir la bossa més gran de brossa. Pots consultar les properes sortides i activitats al seu grup de Facebook. Cada petit gest suma!