Peix, salut i 'la nova normalitat' • #JoMenjoPeix
juny 3, 2020

Peix, salut i ‘la nova normalitat’

Després de la situació de confinament que ha provocat el Covid-19 i el canvi d’hàbits dràstics que ens ha suposat en molts aspectes, arriba ara la desescalada i amb ella la “nova normalitat“.

I en temes d’alimentació, en què consisteix aquesta desescalada i nova normalitat?

Segons l’informe de la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), el consum d’aliments bàsics de la dieta mediterrània ha augmentat durant el confinament per coronavirus. I en què es tradueixen aquestes xifres? En un major consum de tots els grups alimentaris, i sobretot en la compra de productes frescos, llegums, fruites i hortalisses, fruita seca, oli d’oliva, i el nostre producte estrella: el peix.

 

Si hem aconseguit millorar els hàbits alimentaris aquesta quarantena, per què no mantenir-los?

Tot i que no hi ha una dieta específica per protegir-se dels virus, tampoc del coronavirus SARS-CoV-2, portar una dieta equilibrada mantindrà el nostre sistema immune, imprescindible per combatre les agressions externes (com podria ser el famós Covid19) o internes.

Aliments antioxidants, fruites, verdures, llegums i cereals, acompanyats per l’àmplia varietat de peix i marisc que ens brinden les nostres mars, converteixen la nostra dieta mediterrània en l’aliada perfecta per a la nutrició equilibrada de tota la nostra família.

Què aporta el peix i el marisc a la nostra dieta?

El peix és un aliment amb tantes proteïnes com la carn, ric en vitamines i minerals, però a més algunes varietats de peix, com la tonyina, el salmó o el verat, són també una important font d’Omega 3, àcids grassos essencials tant per a la nostra salut cardiovascular com per augmentar les defenses del nostre organisme.

És recomanable que grans i petits afegeixin a la seva dieta 3 o 4 racions de peix a la setmana.

Nota important: Aprofita l’estacionalitat i compra peix de temporada el més fresc possible. Tenint cura els teus hàbits de consum, a més de cuidar la teva salut, cuidaràs dels nostres mars també!