Jornades gastronòmiques de la Galera • #JoMenjoPeix
febrer 25, 2022

Les jornades gastronòmiques de la Galera

És temps de galera! Tradicionalment ha estat un crustaci molt poc valorat,  s’utilizava noméds per a fer fumets i poca cosa més.

En els últims anys, però,  està recuperant la reputació perduda, en especial a les comarques de Tarragona, ja que és una de les zones on més s’hi troben i on tenen tradició de cuina marinera. És un crustaci amb roteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis la galera és baixa en calories i de fàcil digestió

La galera és abundant en zones properes a deltes on les aigües són més riques en nutrients i es pesca sobretot als ports de la meitat sud de Catalunya. Per això, a poblacions de la zona s’organitzen jornades gastronòmiques al voltant de la galera.

Des del 22 de febrer i fins al 13 de març es cel·lebren a les Jornades Gastronòmiques de la Galera a Alcanar, l’Atmetlla de Mar, l’Ampolla i La Ràpita. Quatre municipis mariners que s’uneixen per oferir una deliciosa oferta gastronòmica al voltant de la galera, producte local i típic de la zona de l’Ebre.

Galeres flamejades al rom en aroma de romaní, arròs melós de fesols, espinacs i galera o allipebre de sepietes i galeres són algunes de les propostes que trobaràs al restaurants dels 4 municipis.

Si no teniu plans el cap de setmana, apropa’t a descobrir la tradició marinera de les terres de l’Ebre. Paisatge, tradició i gastromia marinera és una combinació irresistible ara que ja es respira la primavera, no trobes?

Més informació a https://terresdelebre.travel/jornadesgalera/