Un passeig pels Aiguamolls de l'Empordà • #JoMenjoPeix
agost 11, 2020

Un passeig pels Aiguamolls de l’Empordà

La majoria dels plans estiuencs en familia són ben aprop del mar. Avui us proposem una activitat propera al mar en familia on descobrirem un munt d’aus i espècies autòctones, que encara que no són peixos, també viuen i depenen del mar. Acompanyeu-nos a fer un vol pels espectaculars Aiguamolls del Empordà!

Els Aiguamolls de l’Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb els deltes de l’Ebre i el Llobregat. Es troben ubicats a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga, en un espai caracteritzat pels cursos fluvials actuals, les antigues desembocadures dels rius, i els sistemes de canalització i rec dels conreus que històricament s’han donat en aquest lloc ric en aigua dolça.

Dins del parc hi trobareu diverses rutes que us permetràn conèixer la fauna i la flora autòctona de la zona. El Martinet blanc, el Bernat Pescaire, l’ànec de collverd, l’àguila pescadora o la puput són algunes de les espècies que hi trobareu sovint i que podeu veure des dels diversos punt d’observació del parc. Si no teniu prismàtics, els podeu llogar a l’entrada, val la pena si voleu veure ben d’aprop com viuen aquest bonics animals. Als Aiguamolls també hi descobrireu els closes, uns prats envoltats d’arbres que voregen petits canals de drenatge. Ocupen el llit d’antigues llacunes, i per aquest motiu, quan plou, s’inunden. Atreuen molts animals, la majoria aus. També les vaques i els cavalls pasturen al seu aire en aquests prats.

Si voleu tenir un dia rodó, podeu acabar la vostra visita a la zona apropant-vos a la desembocadura del Fluvià, on podreu veure d’aprop la pràctica del l kite surf i admirar les vites de la Badia de Roses.