Descobrim el Centre d'Estudis del Mar a Sitges
maig 25, 2023

Descobrim el Centre d’Estudis del Mar a Sitges

Avui descobrim el Centre d’Estudis del Mar a Sitges. El CEM és un equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona ubicat a Sitges. El seu objectiu és la difusió, sensibilització i participació ambiental. Des de que es va inaugurar, l’any 1983, treballa per promoure el coneixement del litoral i del món marí per tal de fer-ne compatible la conservació i protecció amb un ús públic respectuós.

És per això que, al llarg de l’any ofereix diferents tipus d’activitats i exposicions dirigides a tots els públics. En fem un petit resum a continuació:

Activitats escolars

1- Les remullades, sortides de descoberta del litoral basades en l’observació directa i en la participació dels educadors i dels alumnes.

2- Activitats en temps de vacances: Durant les vacances d’estiu s’ofereixen tallers i itinerari de coneixement de l’entorn per a esplais i casals per a nens i nenes de 6 a 12 anys

3- L’aula del Mar: Tallers participatius i dinàmics sobre el litoral i el medi marí dinamitzats a les escoles per educadors contractats des del CEM. Les activitats van dirigides a  alumnes d’infantil, primària i secundària.

Activitats de cap de setmana

Tallers i activitats com fotografia subaquàtica i d’il·lustració científica, activitats de neteja de platges, observació d’aus marines i tallers i propostes pels menuts de la casa i la resta de la família.

Exposicions

Al Centre d’Estudis del Mar pots visitar l’exposició Espai marí Costes del Garraf en format permanent. L’exposició permet descobrir l’espai litoral i el medi marí, els hàbitats i la diversitat d’espècies i les característiques de l’ecosistema submarí. L’exposició es complementa amb l’audiovisual Experiència Posidònia. A més d’aquesta exposició també s’instal·len exposicions itinerants.

Activitats de participació ambiental

Aquest programa dur a terme activitats dirigides a la ciutadania, per prendre consciència de la realitat ambiental local i global en què vivim. Actualment des d’aquest programa s’està desenvolupant el projecte AvanCem per una platja neta, que consisteix amb una activitat de neteja de platges amb voluntaris que es realitza un diumenge de cada mes.

El Centre d’Estudis del Mar es troba al Passeig Maríticm de Sitges. Si vols visitar-lo o reservar alguna de les seves activitats potd fer-ho a través de la seva web: https://www.diba.cat/es/web/cem/informacio