3 Camins de Ronda per gaudir en família • #JoMenjoPeix
març 19, 2021

3 Camins de Ronda per gaudir en família

Ara que està a punt d’esclatar la primavera és el moment ideal per descobrir alguns dels espectaculars Camins de Ronda que transcorren al llarg de litoral de la Costa Brava, des de Blanes a Portbou.
Es van popularitzar en els s. XIX i XX quan els utilitzava la Guàrdia Civil per controlar les activitats il·legals, de contraban i estraperlo a la costa gironina.
Teniu camins per triar segons dificultat, longitud i zona de la Costa Brava, això sí, heu de tenir en compte que no hi ha un Camí de ronda seguit que recorri tota la costa, sinó que va per trams. En qualsevol cas descobrireu racons plens de natura, cales quasi verges i vistes poc usuals de pobles com Calella de Palafrugell o Cadaqués.
Avui us en compartim alguns dels més bonics i senzills per fer-los en família:

1- Camí de ronda des de la Platja de Sant Pol a la Platja Sa Conca (St.Feliu de Guíxols)

Aquesta ruta és una de les més còmodes de la Costa Brava. Anar i tornar són només uns 4 km i és un dels camins de ronda més Ben adaptats de la Costa Brava, apte per a tota la família.
El recorregut és molt senzill i es pot fer fins i tot en xancletes, si voleu aprofitar per fer-vos un bany en alguna de les cales que us trobareu. Per aquí han passejat grans estrelles com Ava Gardner, Orson Welles o Elisabeth Taylor i encara avui Aquest agradable passeig va ser recondicionat per l’arquitecte Rafel Masó l’any 1916 en un estil noucentista.

2- Camí de ronda a Calella de Palafrugell

Una altra opció molt Bonica i senzilla és el Camí de Ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc. Aquest itinerari ofereix algunes de les millors panoràmiques de la Costa Brava. A més, com que passa per algunes zones urbanitzades, on, si us ve de gust, podreu seure a prendre un refresc.
L’itinerari és perfecte per a la mainada: fàcil, planer i amb moltes possibilitats per al bany, ja que passa per la cala del Golfet —al peu del castell de Cap Roig— i per les platges del Port Pelegrí, de Port Bo i del Canadell. Si us animeu a pujar al far de Sant Sebastià, el vostre esforç es veurà recompensat amb una de les millors vistes de la Costa Brava.

3- Camí de Ronda de l’Escala a Sant Martí d’Empúries

La platja de Riells és, una delícia per als més petits. Des d’aquí podeu recórrer el camí que voreja el mar fins al poble medieval de Sant Martí d’Empúries (un altre lloc fantàstic per visitar). És un itinerari fàcil, que passa per altres cales i platges i que fins i tot es pot recórrer patinant o amb bici. Des de Sant Martí d’Empúries teniu una meravellosa panoràmica del Golf de Roses i el Cap de Creus. Alguns consells pràctics:

  • Porteu un bon calçat. Encara que pugueu acabar estirats a la sorra de la platja, sempre és preferible portar un calçat còmode per recórrer la majoria de trams.
  • Prepareu banyadors i protecció solar.A la majoria de camins de ronda hi trobareu llocs molt temptadors per banyar-vos. En època de calor, el vestit de bany i la tovallola són imprescindibles. Recordeu-vos de dur crema solar, gorra i ulleres de sol. No sempre trobareu una bona ombra per arrecerar-vos.
  • Aigua.En alguns trams hi ha algun bar o xiringuito per prendre alguna cosa, però val més no arriscar-se. Portar aigua sempre és una bona idea.

Trobareu informació detallada aquí