Espais Naturals Protegits del Delta del Llobregat • #JoMenjoPeix
novembre 24, 2022

Paisatges de tardor al Delta del Llobregat

Sembla impossible que al costat de la ciutat de Barcelona hi hagi un lloc natural ideal per desconnectar del bullici de la ciutat. Els Espais Naturals Protegits del Delta del Llobregat tenen impressionants paisatges i destaquen per la biodiversitat que allotgen. La funció del Delta és protegir les zones humides de la desembocadura del riu.

El Delta del Llobregat és al costat de l’aeroport del Prat. Per això, al principi de la ruta podràs observar i escoltar els avions que aterren a les pistes més properes.

La formació d’aquest espai natural es remunta a fa 18.000 anys, tot i que fa 2.300 anys que el nivell del mar es va estabilitzar i va iniciar la formació actual del riu Llobregat. Es tracta d’un lloc important per a les aus ja que aquest espai forma part d’un punt estratègic a la ruta migratòria de la Mediterrània occidental, que uneix Europa amb Àfrica. Al Delta hi ha més de 360 espècies d’aus. Al.lucinant oi?

Al parc hi trobareu diversos itineraris. El tercer és el camí de la Bunyola, que porta als edificis dels Carabiners i Semàfor. Són aproximadament 4,6 km i el seu nivell de dificultat és baix. És un agradable passeig per fer amb els més petits, passant per camps de cultiu i canals reg.

Aquest camí porta fins a l’Antiga Caserna dels Carrabiners (Antic Caserna dels Carabiners). Es tracta d’un conjunt de tres pavellons que pertanyien a l’antic cos dels Carabiners. Al final de la ruta hi ha l’edifici del Semàfor: la seva funció era regular el trànsit marítim per la costa i reduir el nombre d’accidents. Això era possible a través de la instal·lació de semàfors dotats de telègrafs òptics que permetien la comunicació amb els vaixells. Aquest edifici es comunicava també amb el castell de Montjuïc.

Els Espais Naturals Protegits del Delta del Llobregat tenen diverses propostes de rutes circulars per a tots els gustos: més curtes, més llargues, però sempre amb l’oportunitat de gaudir de la fauna i la flora de la zona. Al punt d’Informació hi trobaràs tots els detalls per organitzar la teva sortida i descobrir l’entorn mentres passeges a peu o en bicicleta.

Consulta tota la info a http://www.deltallobregat.cat/