Plans de mar: els millors museus virtuals per descobrir el mar • #JoMenjoPeix
febrer 5, 2021

Plans de mar: els millors museus virtuals per descobrir el mar

La situació actual ens obliga a adaptar-nos a les noves circumstàncies, com per exemple, no poder viatjar tant com voldríem. Museus i Aquaris ofereixen visites virtuals interactives i molt interessants per continuar descobrint el nostre entorn natural sense sortir de casa. Comencem!

Google Arts and Culture

A tavés de Google Arts and Culture podeu explorar diferents museus relacionats amb el món del mar o la natura, com el Museu Marítim de Barcelona. Podreu passejar virtualment per les seves grans sales i veure en detall les peces de les exposicions actuals: https://artsandculture.google.com/partner/museu-maritim-de-barcelona

Aquarium of the Pacific

L ‘Aquarium of the Pacific, un dels centres marítims més importants de Califòrnia (EUA) que rep una mitjana de 1,7 milions de visitants a l’any, compta amb la plataforma Aquarium Online Academy, un centre digital dedicat a l’educació i entreteniment relacionats amb el mar.

La plataforma ofereix vídeos sobre activitats i espectacles interactius en viu per a tots els públics. En la seva programació s’inclouen programes sobre naturalesa dels esculls marins, reportatges de tortugues i documentals relacionats amb l’evolució dels animals aquàtics.

També disposen de càmeres que transmeten en streaming les 24 hores del dia les piscines de taurons i l’hàbitat dels pingüins.

https://www.aquariumofpacific.org/education/aquariumacademy/

London Museum of Natural History

I ara viatgem a Londres! Les propostes virtuals del Museu d’Història Natural de Londres no et deixaràn indiferent. El seu propòsit és apropar als seus visitants a la història de la terra i dels animals que l’han habitat des de la creació del planeta blau, ofereix un conjunt de dotze experiències agrupades en el seu museu virtual . Hi trobaràs experiències com ara un viatge virtual per la història de Hope, la icònica balena blava suspesa al vestíbul, debats i converses en línia amb els científics del museu, tours guiats per les sales principals, visualitzacions 3D de fòssils i esquelets animals o l’accés a galeries fotogràfiques com les imatges del Wildlife Photographer of the Year amb el privilegi de contemplar-les sense aglomeracions.  A més a més, a través de Google Arts & Culture es pot accedir als 300.000 espècimens que formen les col·leccions de el museu i als seus 14 exposicions digitals.

https://www.nhm.ac.uk/visit/virtual-museum.html

L’ Oceanogràfic

I per acabar, fem un vol per l’Oceanogràfic de València, que ofereix visites virtuals als seus diferents espais: les zones humides amb flamencs i altres aus, les tortugues, les foques … Els seus enormes instal·lacions acullen animals i espècies que podràs visitar sense moure’t de sofà.

https://www.oceanografic.org/visita-virtual/

Si no tenies plans pel cap de setmana, et faltarà temps!