Aliments de temporada. Beneficis per a la teva salut i per a la butxaca! • #JoMenjoPeix
novembre 17, 2022

Aliments de temporada. Beneficis per a la teva salut i per a la butxaca!

Maduixes al novembre? Melons al maig? Salmó tot l’any?Actualment és fàcil trobar qualsevol tipus d’aliment al supermercat, independentment de l’època de l’any. Ens hem acostumat a comprar i a cuinar sempre amb tot el que tenim al nostre abast, oblidant la importància de consumir el producte de temporada. Triar productes de temporada és apostar per un món més sostenible, econòmic i saludable.

Si consumim productes de temporada, estem respectant el cicle biològic de les espècies, contribuint d’una manera sostenible a mantenir el planeta i la vida de la seva biosfera. A més, podrem gaudir dels sabors i matisos dels aliments d’una manera més intensa i saborosa.

Tot i així, encara només se li atribueix l’etiqueta “de temporada” a fruites, hortalisses i verdures. Però no és així! Els peixos, igual que les carns i productes de la terra, tenen uns mesos a l’any en què el seu consum és especialment recomanable i òptim. Per que? Perquè en millora l’aportació nutricional a causa de la qualitat de la carn. A banda d’això, els cicles de reproducció dels animals permeten que durant un període concret de l’any la disponibilitat al mercat sigui més àmplia. 

Així que, com pots comprovar, consumir aliments de temporada està ple d’avantatges: com més oferta, menys preu. I a més a més, contribuim a un món més sostenible. 

Aquí https://jomenjopeix.com/peix-marisc/ hi trobaràs molta informació sobre peixos i mariscs, propietats, època de consum, i molt més detalls perquè facis una compra molt més sostenible pel planeta i per la butxaca!