Les conserves de peix més saludables • #JoMenjoPeix
octubre 23, 2020

Les conserves de peix més saludables

Les conserves són una forma senzilla, pràctica, ràpida i nutritiva de consumir peix. La seva oferta és amplíssima, i precisament per això, de vegades ens costa distingir les més saludables. Millor de peixos petits com la melva o el verat? Amb sal o sense? En oli d’oliva, de gira-sol o al natural? Avui recopilem una sèrie de claus i recomanacions perquè puguis reconèixer les conserves de peix més sanes i, de passada, t’ensenyem alguns trucs per aprofitar-les al màxim a casa:

 

1- Assegura’t de què estàs comprant.

No és el mateix una conserva de sardines que un paté. La conserva serà més saludable com menys ingredients afegits tingui i si l’ingredient principal (el peix) s’assembla a l’aspecte original. Si són conserves processades, el seu valor nutricional baixa.

 

2- Aposta per les que tenen bones propietats nutricionals.

Les de menor mida no acumulen tants metalls pesants.

 

3- A les conserves en oli, no podem saber la qualitat de l’oli que hi posen i molt sovint porten massa quantitat.

Una bona opció és comprar-les al natural i afegir tu l’oli que fas servir a casa. Estalviaràs diners i sabràs què menges.

 

4- Encara que les conserves tenen sal i en conseqüència, mala fama, la sal que realment afecta negativament a la nostra salut és la dels menjars ultraprocessats.

 

5-Si compres conserves en oli, pots fer-lo servir per preparar una maionesa casolana amb aroma de tonyina, sardina, etc..

 

6- Si has comprat una conserva en escabetx, aprofita’l per amanir un entrepà o per combinar-lo amb unes patates xips a l’hora de fer el vermut.

També el pots barrejar amb tonyina, tàperes i maionesa, i tindràs un untable molt sabrós per fer canapès o entrepans.

 

I a vosaltres? Us agraden les conserves?