Descobreix les llotges de Catalunya • #JoMenjoPeix
gener 14, 2021

Descobreix les llotges de Catalunya

Que no puguem sortir del nostre municipi o comarca pot ser una oportunitat per descobrir algunes llotges de Catalunya als ports pesquers que tenim a prop de casa. Aquesta és una experiència enriquidora per a tota la familia que ens ajuda a entendre la relació entre la nostra terra i el mar i la importància de consumir producte fresc i de proximitat.
Ens acompanyeu? Anem a descobrir les llotges de Catalunya:

Llotja de Vilanova i la Geltrú

Tot i ser una llotja en què només poden comprar professionals, assistir com a públic a qualsevol de les dues subhastes diàries es converteix en una experiència única. Famosa per les seves gambes vermelles, llagostes, llobarros, calamars, entre d’altres, aquesta llotja, d’obligada visita, és coneguda per la qualitat i la diversitat de les seves captures diàries.

Llotja d’Arenys

Una de les més antigues i viva imatge de la llarga tradició marinera de la zona, la llotja d’Arenys proveeix amb la seva gran quantitat i qualitat de fruits de la mar a restaurants i peixateries de més de mitja Catalunya. Ratlles, sípies, calamars, i altres varietats molt famoses a la zona es mouen a una velocitat entre subhastadors i compradors que, per als visitants en les seves tribunes, es converteix en un gran espectacle.

Llotja de Montgat

Petita, però plena d’encant, la llotja de Montgat celebra les seves subhastes a l’aire lliure, sobre la sorra i amb la pesca distribuïda en cistelles de vímet, com abans. I encara que inicialment el peix de cada cistella no es pot escollir, no hi ha temps per pensar-s’ho molt, ja que en mitja hora ja està venut tot el peix. No et perdis els Tascons de Montgat!

Llotja de l’Ametlla de Mar

Gràcies a la iniciativa de la iniciativa de Ballfegó i el seu innovador projecte aqüícola, aquesta llotja famosa pels seus llagostins, musclos, ostres i anguiles, ha crescut i ha permès obtenir tonyina vermella d’una qualitat en qualsevol època de l’any, ja que es cria en un tancat natural per a la posterior pesca i distribució.

Llotja de Badalona

Tot i el dràstic descens d’activitat a causa del seu intens desenvolupament industrial, la llotja de Badalona és avui una visita recomanada, no només pel plaer de veure les subhastes de peix, sempre a professionals de sector, sinó per tot el que envolta a aquesta: el passeig marítim, la fàbrica d’Anís de Mono, el Pont de l’Petroli. Una visita que no et pots perdre.

Llotja de Roses

Escenari de batalles navals, punt estratègic de rutes comercials … els orígens del Port de Roses es remunten a l’any 218 abans de Crist. És molt més que un lloc de recer per a embarcacions pesqueres. Què es pesca en les seves aigües? Què passa quan tornen les embarcacions? Com és l’espectacle de la llotja? Per què és el port amb més captures de la Costa Brava i un dels tres més importants de Catalunya? Turisme de Roses organitza visites guiades per la Llotja per conèixer, ben de prop, tot allò que hi passa.

Llotja de Sant Carles de la Ràpita

La llotja de peix està situada a port pesquer de Sant Carles de la Ràpita i fou fundada per la Confraria de Pescadors Verge del Carme en 1919. Avui dia és un edifici modern construït al voltant del port pesquer, on es pot gaudir de l’arribada de barques i mariners carregats de peix a punt de fer la subhasta.
La visita a la llotja és totalment gratuïta. Es pot visitar de dilluns a divendres. L’hora d’arribada de les barques és a partir de les 15h. La millor hora per veure la llotja en acció és a les 16:30h.

Visitar les llotges és sens dubte, una manera diferent de descobrir d’on ve el peix que trobem al mercat o que demanem al restaurant.