Plans de mar: descobrint la Cala Bramant a Llançà
agost 22, 2023

Plans de mar: descobrint la Cala Bramant a Llançà

La Costa Brava és un indret de bellesa inpressionant. I el nord, no n’és cap excepció. A més a més, els paisatges propers Cap de Creus són salvatges i tenen un encant especial, com la Cala Bramant, popularment coneguda com la Cala dels Enamorats.

Aquesta petita joia es troba a pocs minuts caminant de Cap de Creus, dins del terme municipal de Llançà.

Com arribar-hi?

Si hi vas en cotxe, has de sortir per la sortida 4 Figueres-Roses i continuar per la N-II y N-260 direcció Figueres/Portbou i seguir les indicacions fins a Llancà. Després haureu de seguir les indicacions fins a la platja de Grifeu i aparcar allí o seguir una mica més enllà fins a Cap Ras i aparcar en alguna de les urbanitzacions de la zona. Un cop allí, toca fer un passeig de poc més de 10 minuts que passa per les platges de Cros i Canyelles, fàcil de distingir pel seu bosc de pins, Una mica més endavant, hi trobaràs la Cala Bramant.

El seu accés és una mica complicat, ja que s’ha de baixar per una paret que és força vertical. Per això, porta calçat cómode i cenyit al peu pre fer el descens. Des de dalt, la forma de cul d’ampolla de la cala i el color de l’aigua és impressionant. Sembla una piscina natural. Des de baix, les vistes de Llançà, el Port de la Selva i el Cap de Creus són impagables. La sensació és trobar-se en un miniparadís flanquejat per parets de més de deu metres d’alçada. És una zona excel·lent per explorar l’entorn marí practicant submarinisme o esnòrquel, així que no t’oblidis les ulleres i els escarpins.

La cala és tan bonica, que va ser declarada paisatge “pintoresc” l’any 1972.

És coneguda com la Cala dels enamorats per ser un molt romàntic per veure sortir el sol o despedir el dia. I és que és un entorn màgic i únic de l’Alt Empordà. Ah! i també hi pots arribar per mar, amb caiac, paddel suf o barca. Tu tries!