5 llocs per practicar snorkel • #JoMenjoPeix
juliol 27, 2020

5 llocs per practicar snorkel

Una de les maneres de viure el mar de ben aprop és practicant snorkel i les nostres costes amaguen indrets ideals per gaurdir d’aquesta activitat, apte per a petit i grans. Avui ens apropem a la Costa Brava per descobrir rutes per practicar snorkel, ens acompanyes?

1- Roses. Ruta de Cala Rostella – Punta Des Bergantí:

La Cala Rostella és una cala verge. El fons marí compta amb posidònia, nacres i altres invertebrats com esponges, garoines, tunicats, anèmones, llimacs, pops…i els peixos habituals de la zona: tords, roquerets, grívies, sards, oblades, etc. La ruta que us proposem, de poc més d’un quilòmetre, amaga un secret, el mercant Melchuca. El 1968, un temporal al Cap de Creus va fer xocar el vaixell amb l’illot Massa d’Ors i el mercant va naufragar a Cala Montjoi, just davant l’illot del Bergantí. Als forats del casc d’El Melchuca s’hi amaguen congres, morenes i mòlleres.

2- Santa Cristina de Aro. Playa de Canyet – Playa del Senyor Ramon:

Un dels racons marins més espectaculars de la Costa Brava,on hi podem veure posidònia i una gran varietat de peixos: fadrins, julioles, xucladits, sards, escòrpores o la salpa, un dels més freqüents en aquesta zona. El recorregut consta de 1.350 metres per un fons poc profund on també trobarem fons de roca, amb nombrosos cataus i escletxes on s’hi amaga una gran varietat de peixos i nacres.

3- Calonge. Cala de les Roques Planes:

Formada per grans roques arrodonides pel pas dels mil·lennis, és una peculiar i atractiva cala amb una important vida subaquàtica, ideal per a la pràctica de l'snorkel. La visió és òptima a causa de la claredat i tonalitats turqueses de les seves aigües.

4- L’Escala. Illa Mateua – Punta dels Cinc Sous:

Aquesta ruta compta amb un dels fons marins més valorat de la Costa Brava. Una gran vida animal on hi són habituals els crancs, els eriçons i una gran població de peixos (bavoses, raboses, serrans, llises, sards…), aquesta ruta compta amb dos túnels submergits i les restes d’un vaixell enfonsat, el Cotentin, un remolcador de la marina francesa que va fer aigües l’any 1963 per culpa d’una tramuntanada.

5- Castell-Platja d’Aro. Cala Rovira (Platja dels Escalencs)- Cala del Pi:

Es tracta d’una cala situada en un tram marítim del Massís de les Gavarres. Aquest itinerari submarí consta de 760 metres de llargada. El recorregut transita per un fons molt variable de roca, blocs de roca, còdols, grava i sorra, amb praderies aïllades de posidònia i molts peixos, amb predomini del llobarro, la llisa, el roger, el sard i la sípia.
Així doncs, poseu-vos les ulleres i les aletes que és hora de gaudir del nostre fons marí!